. .

Еднофамилна жилищна сграда – Панчарево

….

проект на къща в Панчарево 3D - 2

ЕДНОФАМИЛНА ЖИЛИЩНА СГРАДА
с. Лозен, район Панчарево-СО

Задачата беше трудна поради многото ограничения които бяха даденост, имотът е тесен и дълбок – на ръба на изискванията за минимално лице. Наклонът на терена слиза посока от юг на север. Подходът към него е от съществуваща улица от юг.

Двуетажната еднофамилна къща – е разположена точно по ограничителните линии на застрояване, което доведе до намаляване на всички издатини на фасадните плоскости.

Инвеститорът искаше къщата да е съвременна, но с определена препратка към нашите стари възрожденски къщи, като на дядо му.

С много чупки, надвисвания, издатини, балкони и еркери. Използвани са класически довършителни материали – камък и дърво на фона на които ясно контрастират белите плоскости.

Сградата е изтеглена навътре в имота, като по този начин отпред се развива слънчево и просторно дворно пространство с изглед към улицата.

На приземно ниво цялата предна част на къщата е заета от еднопространствено решени дневна, трапезария и кухня. Те са достъпни направо от двора с богато витринно остъкляване. В задната част  на по-тихо са разположени кабинет и облужващи помещения.

На втория етжан са развити – две стаи и кабинет, гояма баня с тоалетна.

Плановата схема е съобразена с нуждите, заниманията и хобитата на семейството и спецификата на работа на инвеститора.

арх. Ирина Димитрова

Сградата е изпълнена.

 

Powered by WordPress and MagTheme